Nye omgivelser venter – flytning til udlandet

Nye omgivelser venter – flytning til udlandet

Nye naboer, nyt supermarked, nye gader, nyt sprog, nye ansigter nyt, nyt det hele bliver nyt for min datter der står overfor en flytning til udlandet. Gid det var mig der skulle af sted. Ikke fordi at jeg ikke trives med mit arbejde, venner, eller bolig. Men for eventyrets skyld ville jeg ønske at der var mig der stod overfor en flytning til udlandet. Min datter skal flytte til USA, men faktisk er det lidt lige meget hvor jeg skulle flytte hen, bare det blev udenfor Norden.

Der er meget der skal ordnes når man står overfor en flytning til udlandet. Min datter har ikke så meget tid, hun er travl med sit arbejde, så jeg prøver at hjælpe hende med det praktiske så godt jeg nu kan. Jeg kan heldigvis gøre brug af min søster der har boet 4 år i Tjekkiet. Hun har en masse gode råd til hvad der skal huske når man står overfor en flytning til udlandet.

På borger.dk kan du melde din kommende flytning til udlandet. Det har man pligt til hvis udlandsopholdet varer mere end 6 måneder. Der kan man finde en masse nyttig information. Det hele foregår digitalt, så det er meget nemt. De anbefaler at man skal registrere sig på den danske ambassade i det land man flytter til. Min søster siger også at det er en god ide, i sær hvis man kommer til et land hvor man ikke kender så mange. Ambassaden kan sørge for at formidle hvo du kan finde netværk med landsmænd.

En af de andre store sager i forbindelse med min datters flytning til udlandet er alle hendes ting. Her er jeg gået i gang med at finde et flyttefirma som er, vandt til at håndtere store flytninger til udlandet. Det er jo et helt hjem der skal flyttes. Jeg har fået anbefalet flyttefirmaet Brdr. Jensen, er der nogen der kender dem?

flytning til udlandet