Tyrkiet – mere at byde på end du aner

Tyrkiet – mere at byde på end du aner

Vi danskere er blevet helt vilde med Tyrkiet. Det er heller ikke så mærkeligt, da der er mange lækre kystområder, der både opfylder familiens og de unge sjæles charterferieønsker.

istanbul istanbul2

Det vil væres synd ikke at nævne at Tyrkiet også er en god destination, hvis man mere er til storbyferie. Her har Istanbul rigtig meget at byde på. I den pulserende storby finder du et hav af historiske områder og på samme tid er byen præget af den vestlige moderne verden med utallige jetset restauranter og natklubber. Har man fordomme om tyrkere og et indtryk af at tyrkere er et primitiv folkefærd, vender man med sikkerhed tilbage til Danmark med det modsatte indtryk.

Derudover er tyrkerne imødekommende og gæstfrie.Dette gælder ikke blot de mange ivrige butiksassistenter, der prøver at fange ens opmærksomhed med søde ord og spørgsmål, hvilket kun opleves i turistprægede kystområder – nej, tyrkere er på alle måder hjælpsomme – også overfor andre tyrkere.

Da Tyrkiet har en favoritdestination i mange år efter håndens, er den tyrkiske sjæl desværre så godt som forsvundet i de turistprægede kystområder. Her tilbydes alle de aktiviteter og restauranter, som man også ser i andre lande og det er en skam!

dimcay dimcay2

Her vil jeg give jer et godt råd til, hvad du skal gøre for at få den tyrkiske charme med i bagagen på vej hjem. Du skal blot tage en tur op i bjergene. Helst en af dem, der ikke ligger umiddelbart i tilknytning til centrum. Her tager tyrkerne selv på udflugt, da der her er ro og fred, men stadigvæk en masse at opleve. I Dimcay kan du finde en plads ved floden, hvor du nemt kan tilbringe hele dagen i afslappende omgivelser. Fisk bliver fisket direkte fra floden og serveret i din personlige lille opholdssted over/i vandet og i skyggen af den hede sommersol, men dejlige temperatur ved floden, kan du bestille lækker tyrkisk te i stride strømme for ingen penge. Hvis du har brug for at køle af, hopper du direkte i den kolde flod og får et hurtigt kick.

gozlemegozleme-makers

Gør du dig og dine ledsagere den tjeneste at tilbringe en dag i de flotte tyrkiske bjerge, vil jeg på det kraftigste anbefale dig at smage de traditionelle gözleme, der typisk tilberedes af de gamle tyrkiske koner. Gözleme er en tyrkisk delikatesse der minder mest om de madpandekager vi kender – dog er smagen ikke til at sammenligne. De tilberedes når du har bestilt dem, så du kan nyde dem friske og varme. Typisk kan du vælge mellem hakket kød, tyrkisk feta eller kartoffel – alle smagt til med frisk persille. Det smager himmelsk og smagen lægger ikke skjul på at dejen er bagt på en metalplade over åben ild. Mums!